SP8                                        PG1

Ścieżka powrotu

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Previous Next

JADŁOSPIS NA MAJ

jadlospis

TYDZIEŃ 19 07/11-05-2018
PONIEDZIAŁEK 07-05-2018
ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe z dynią(1), masło(7), wędlina, ser żółty(7), sałata, pomidor, herbata z cytryną

OBIAD: Zupa jarzynowa(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), fasolka po bretońsku, ziemniaki, kompot śliwkowy
PODWIECZOREK: Kasza manna na mleku polana sokiem malinowym(1,7)
WTOREK 08-05-2018
ŚNIADANIE :Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem(7), pieczywo białe i razowe(1), herbata owocowa
OBIAD: Zupa szczawiowa z jajkiem(3,7,9), pieczywo białe lub razowe(1), spaghetti z mięsem i warzywami(9), kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: Płatki z mlekiem(1,7), kompot
ŚRODA 09-05-2018
ŚNIADANIE: Pieczywo białe i razowe ze słonecznikiem(1), pasztet drobiowy, pomidor, ogórek świeży, herbata z cytryną
OBIAD: Zupa ryżanka z natką pietruszki(1,9), pieczywo białe lub razowe(1), filet z piersi kurczaka w panierce(1,3,7), mizeria (7),kompot śliwkowy
PODWIECZOREK: Naleśniki z serem i dżemem(1,3,7),kompot
CZWARTEK 10-05-2018
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem(1,7), bułka z masłem(1,7), herbata owocowa
OBIAD: Zupa barszcz czerwony(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), klops w sosie chrzanowym(1,3,7), kasza jęczmienna(1),surówka wielowarzywna(9), kompot jabłkowy  
PODWIECZOREK: Pieczywo białe i razowe z dynią(1), masło(7), wędlina, papryka ,ogórek, kompot
PIĄTEK 11-05-2018
ŚNIADANIE: Pasta jajeczna ze szczypiorkiem(3,7), pieczywo białe i razowe(1), pomidor, herbata z cytryną
OBIAD: Zupa pieczarkowa(7,9), pieczywo białe lub razowe(1), filet z ryby w warzywach(3,4,7,9), ziemniaki, woda z cytryną
PODWIECZOREK: Drożdżówka z kruszonką i dżemem(1,3,7), kakao(7)
Alergeny: 1.zboża zawierające gluten  2.skorupiaki i produkty pochodne 3.jaja i produkty pochodne 4.ryby i produkty pochodne  5.orzeszki ziemne i produkty pochodne 6.Soja i produkty pochodne  7.Mleko  i produkty pochodne 8.Orzechy 9.Seler 10.Gorczyca 11.Nasiona sezamu 12.Dwutlenek siarki i siarczyny 13.Łubin i produkty pochodne 14.Mięczaki i produkty pochodne
Dzieci przedszkolne codziennie do śniadania dostają jabłka na deser.
Owoce do obiadu dawane są dwa razy lub trzy w tygodniu.

 

0003

 

kompet

 bezpszko

 

 talentow 

kpk13

eds13

 

puchatek

 

indywi

 

bezwakacje15

 

spz

wf15007

szkola14005

 

szkola15006

czytam

malym

straznicy

mleczaki

sniadanie

klub